Het bedrijf

Het bedrijf

Met ingang van juli 2019 is de Melching groep onderdeel van Van Kampen Groep (VKG) in Hoorn. Al ruim 70 jaar verzorgt VKG de administratie voor meer dan de helft van alle adviseurs in Nederland.

Als financieel dienstverlener, of full serviceprovider, ondersteunt VKG zowel de adviseur als verzekeraars bij het succesvol ondernemen. VKG is in 1947 opgericht onder de naam ‘Jac. Van Kampen & zoon’. Vanaf 1 januari 2015 maakt VKG deel uit van ASR Nederland N.V. VKG opereert als zelfstandig onderdeel. De algemene directie wordt gevormd door Tom van der Geer en Roderick de Kruijf. De dagelijkse leiding bij Melching wordt uitgevoerd door Hilma Broekveldt.

Een ander idee over verzekeren

Oprichter en oud directeur Jan Willem Melching: “Als directeur van een groot volmachtbedrijf startte ik in 1998 een nieuw volmachtbedrijf: Melching Assuradeuren. We wilden het anders doen dan de rest: het ontzorgen van verzekeringsadviseurs stond bij ons op de eerste plek. Met dit idee was Melching de eerste service provider nieuwe stijl van Nederland.”

We wilden alles op het gebied van verzekeren verder ontwikkelen. De basis van de onderneming was één gezamenlijk gebruikersvriendelijk en online platform. Adviseurs konden al hun werkzaamheden uitbesteden, zelfs telefonisch klantcontact. Als bedrijf voorzagen we hiermee direct in een behoefte bij adviseurs en verzekeraars. Dit blijkt wel uit het succesverhaal, want we zijn nu uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 50 gemotiveerde medewerkers en heel veel tevreden klanten.

Het succes van Melching

Wat zorgt voor dit succes? Nuchter blijven, betrokken zijn en met zijn allen de schouders er onder zetten. Bij ons staan klanten ALTIJD op nummer één. Eerst de klant en dan de regeltjes.

Het ‘Melching Model’ – de adviseur centraal

Hoe werken wij?

  • Wij ontzorgen onze adviseurs waar we maar kunnen
  • Wat we zelf niet aan kennis in huis hebben, kopen we in
  • Zo bieden wij meerwaarde aan onze adviseurs en hun klanten
  • Melching heeft een no nonsense bedrijfsvoering
  • Ons team van ruim 50 medewerkers gaat voor het beste resultaat voor de adviseur
  • Wij helpen onze adviseurs om bewuste keuzes te maken in een veranderende markt